Hvad Er Filterkaffe?
Mmmmm, duften af en god filterkaffe. Den kender vi vist alle sammen. Det øjeblik når du går ind på en kaffebar, eller når der er løbet helt ny kaffe gennem kaffemaskinen. Den duft kan man næsten ikke beskrive. For dælen hvor er den god og behagelig.
Jeg er selv ny kaffedrikker og hvilken verden, der bliver åbnet op for, når man begynder at undersøge og kigge efter det i forretningerne. Der er et utal af varianter, mærker, hvor stærk eller mild den skal være, om det skal være hele eller kværnede bønner. Det tager i hvert fald tid at finde den rigtige kaffe, som man ikke kan undvære. Selv min egen far skifter stadigvæk mellem forskellige mærker, selvom han snart har drukket kaffe i 40 år.
Men hvad er filterkaffe egentlig? Det er egentlig ikke helt den store videnskab. Det kan faktisk siges så nemt, at filterkaffe er lysere ristet end espressokaffe. Ergo betegnelsen er i bund og grund den specifikke ristetype for kaffen.
Køber du dog den almindelige filterkaffe i butikkerne eller kværner den på maskinen hos din valgte brugsforretning, kan du dog ikke 'bare' bruge den til din stempelkande derhjemme. En stempelkande har en rist, hvor filterkaffen nærmest kan ryge direkte igennem. Og det der med at få kaffegrums i munden er ikke virkelig rart. Sørg derfor for at når du kværner din kaffe, at kværne den grovere eller købe kaffe, der decideret er lavet til en stempelkande. Så bliver resultatet af din stempelkandekaffe også bedst!
Perlen Odense har ydet økonomisk støtte til dette blogindlæg. Hos Perlen Odense bestiller man specielt gerne LULU Copenhagen. Tak til Perlen Odense det betyder meget for os.